Πολιτική κίνηση Κηφισιάς-Εκάλης-Νέας Ερυθραίας

Wednesday, 17 November 2010

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το ΠολυτεχνείοΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Λίγα λουλούδια κατέθεσαν σήμερα στο χώρο του Πολυτεχνείου οι Οικολόγοι Πράσινοι, μοιράζοντας παράλληλα σύντομο μήνυμα. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Κώστας Διάκος και Ιωάννα Κοντούλη εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων, καθώς και η Χριστίνα Κοττώρη, εκ μέρους των Νέων Πράσινων.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας, σύντομη δήλωση έκανε η Ιωάννα Κοντούλη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας:

«Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που 37 χρόνια πριν σε δύσκολες συνθήκες είπαν και έπραξαν στην εποχή τους το «ως εδώ και μη παρέκει».

Επίκαιρο στην εποχή του Μνημονίου από εκείνη τη μακρινή πια εποχή, είναι η δυνατότητα να τα βάζουμε με εξουσίες πολύ ισχυρότερες. Να διαμορφώνουμε το δικό μας κόσμο σε δύσκολες καταστάσεις, να εμπιστευόμαστε το διπλανό μας και να δημιουργούμε μαζί του κάτι κοινό, να ανακαλύπτουμε ότι η συλλογικότητα και η Μη Βία μπορούν να φέρνουν αποτελέσματα.

Αύριο ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου είναι ενδεικτική η σύμπτωση να έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του fast track, που βάζει στο γύψο την περιβαλλοντική νομοθεσία. Είναι πια ώρα να ξαναβρούμε το νόημα της δημοκρατίας. Δημοκρατία δεν είναι μόνο να ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια αλλά η καθημερινή συμμετοχή και δράση.»

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Ιωάννα Κοντούλη 6972 400417

Το ραντεβού των Οικολόγων Πράσινων για την αυριανή πορεία είναι στις 2:30 μμ στην Πατησίων & Στουρνάρη

(ακολουθεί το μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων)

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

37 χρόνια μετά το 1973, τίποτα δεν είναι πια αυτονόητο. Στην εποχή του Μνημονίου:

Η Γενιά του Πολυτεχνείου, κυρίαρχη επί χρόνια στη δημόσια ζωή, είναι η γενιά που διαψεύστηκε και διέψευσε τις ελπίδες χρεώνοντας τον λογαριασμό στα παιδιά της.
Οι νεώτεροι πληρώνουν δυσανάλογο τίμημα για τις επιλογές των γονιών τους.
Η οργή μας, αλλά και η υπομονή μας, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης.
Ο αρχηγός του κράτους κρίνει τους πολίτες για το αν πάνε να ψηφίσουν.
Στην αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου φέρνουν στη βουλή το νομοσχέδιο για το fasttrack, που βάζει στο γύψο την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Είναι ίσως ώρα να θυμηθούμε, ή να ανακαλύψουμε από την αρχή:

Ότι η κρίση δεν είναι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία και το περιβάλλον.
Ότι αυτά που δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται, συνήθως είναι και τα πιο σημαντικά.
Ότι η ικανότητα να εμπιστευόμαστε το διπλανό μας και να δημιουργούμε μαζί του κάτι κοινό, είναι το κλειδί για τη χειραφέτηση της κοινωνίας.
Ότι η Μη Βία ΜΠΟΡΕΙ να φέρνει αποτελέσματα, ακόμη και απέναντι σε ένα σιδερόφρακτο καθεστώς όπως έγινε το 1973.
Ότι η συμμετοχή, κάθε μέρα και όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια, μπορεί ακόμη να αλλάξει τα πράγματα.

Αυτό που μένει επίκαιρο στην εποχή του Μνημονίου από εκείνη τη φοιτητική εξέγερση μιας μακρινής πια εποχής, είναι η δυνατότητα να τα βάζουμε με εξουσίες πολύ ισχυρότερες, να διαμορφώνουμε το δικό μας κόσμο σε δύσκολες καταστάσεις, να εμπιστευόμαστε το διπλανό μας και να δημιουργούμε μαζί του κάτι κοινό, να ανακαλύπτουμε ότι η συλλογικότητα και η Μη Βία μπορούν να φέρνουν αποτελέσματα.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

1 comment:

  1. Μπορεί να ακουστεί σαν ευσεβής πόθος αλλά θα ήθελα η επέτειος να μην είναι μία αφορμή για έκτροπα...

    Αν μη τι άλλο γιατί οι πολιτισμένες κοινωνίες πρέπει να σέβονται τους νεκρούς πόσο μάλλον αυτούς που έπεσαν θύμματα για να έχουμε εμείς Δημοκρατία.

    ReplyDelete