Πολιτική κίνηση Κηφισιάς-Εκάλης-Νέας Ερυθραίας

Tuesday, 16 November 2010

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Δευτέρα, 08 Νοέ. 2010, 16:09
Σημαντική ήταν η παρουσία και οι επιδόσεις των πράσινων σχημάτων στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Παρουσιάζοντας τα πρώτα στοιχεία, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισε:

«Η επιτυχία των πράσινων σχημάτων αποτελεί στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Επιμένοντας σε μια ατζέντα που απέρριπτε τα κεντρικά διλήμματα, τονίζοντας την τοπική διάσταση και τις μάχες για τα συλλογικά αγαθά, συγκέντρωσαν παντού, από Θράκη μέχρι Πελοπόννησο, ποσοστά σημαντικά πάνω από τις μέχρι τώρα εκλογικές μας επιδόσεις. Δεκάδες μέλη των Οικολόγων Πράσινων εκλέγονται από τον πρώτο γύρο σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Μαζί με τις ευχαριστίες στους πολίτες που στήριξαν τις προτάσεις μας, ανανεώνουμε τις δεσμεύσεις για βιώσιμες τοπικές απαντήσεις και για την αυτοδιοικητική διάσταση της πράσινης ψήφου».

Στις οκτώ περιφέρειες όπου συμμετείχαν ανεξάρτητα πράσινα ψηφοδέλτια, μέχρι στιγμής εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια αυτά 9 περιφερειακοί σύμβουλοι. Ενδεικτική είναι η σύγκριση των ποσοστών τους (στη 2η στήλη) με τα αντίστοιχα ποσοστά των Οικολόγων Πράσινων στις βουλευτικές εκλογές του 2009.

Περιφέρεια Βουλευτικές εκλογές 2009 Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 Έδρες
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: 1,52% 3,00% 1
Κεντρική Μακεδονία: 2,20% 3,10% 1
Θεσσαλία: 1,84% 2,72% 1
Βόρειο Αιγαίο: 2,19% 3,22% 1
Νότιο Αιγαίο: 2,34% 3,86% 1
Δυτική Ελλάδα: 1,73% 4,10% 1
Αττική: 4,00% 4,04% 2
Πελοπόννησος: 1,74% 1,91% 1

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δημοτικοί σύμβουλοι-μέλη των Οικολόγων Πράσινων εκλέγονται από τον πρώτο γύρο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Λαμία, Τρίπολη, Ραφήνα, και πιθανότατα στο Δήμο Αθηναίων. Αρκετές ακόμη περιπτώσεις θα αποσαφηνιστούν μόλις υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την καταμέτρηση των σταυρών.

2 comments:

  1. Το αποτέλεσμα μας με χαροποιεί περισσότερο δεδομένου ότι σε γενικές γραμμές κέρδισαν τα Αριστερά κόμματα.

    ReplyDelete
  2. Παρά το εμπάργκο προβολής των Οικολόγων από τα περισσότερα ΜΜΕ, η επιτυχία αυτή δείχνει ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι αρχίζουν να ριζώνουν για τα καλά στις τοπικές κοινωνίες.

    ReplyDelete