Πολιτική κίνηση Κηφισιάς-Εκάλης-Νέας Ερυθραίας

Thursday 28 February 2013

Να συνεχιστεί η έρευνα για την πλήρη εξιχνίαση της υπεξαίρεσης

28/02/2013

Το κόμμα του Β. Παπαγεωργόπουλου δεν προβληματίστηκε από την απόφαση;

Να συνεχιστεί η έρευνα για την πλήρη εξιχνίαση της υπεξαίρεσης Για την απόφαση της ΝΔ να αναστείλει την κομματική του ιδιότητα και όχι να διαγράψει το Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Βάσω Νάκου, δήλωσε:

«Η ενέργεια της ΝΔ- μετά την επιβολή ισόβιας ποινής για τον Β. Παπαγεωργόπουλο- να «παγώσει» απλώς προσωρινά την κομματική του ιδιότητα, αντί μιας αυτονόητης διαγραφής, δείχνει ότι ο κ. Σαμαράς «σέβεται μεν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης» πλην όμως δεν τις συμμερίζεται. Παραμένει έτσι, δυστυχώς, η αμέριστη στήριξη του κόμματος στο στέλεχός του ακόμα και τη στιγμή που η δικαιοσύνη του καταλογίζει βαρύτατες ποινές για την ενοχή του, ενώ ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται στη μάχη κατά της διαφθοράς εξίσου αναποτελεσματικός και μέσα στο κόμμα του και στη ίδια τη χώρα».

Με την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου αναπόφευκτα έρχεται στη μνήμη και η πορεία ενός άλλου «παιδιού» της ΝΔ, του Π. Ψωμιάδη, που αποτύπωσε για πολλά χρόνια την ποιότητα και την πολιτεία στα αυτοδιοικητικά της Θεσσαλονίκης.  Αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ δεν προβληματίζεται με την αποδεδειγμένη εμπλοκή σε σκάνδαλα και καταδίκες κορυφαίων -ακόμα και πρόσφατα-στελεχών της.

Θεωρούμε ότι η έρευνα, τόσο στον Δήμο όσο και στην τέως Νομαρχία Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να συνεχιστεί, ώστε η υπεξαίρεση να εξιχνιαστεί στο σύνολό της με την ταυτοποίηση όλου του κυκλώματος που λυμαινόταν δημόσιο χρήμα και με τη συνδρομή του επηρέαζε την εξέλιξη και λειτουργία αυτοδιοικητικών πεπραγμένων. Αφού, όπως αποδείχτηκε κατά την ακροαματική διαδικασία πενήντα τέσσερα (54) εκατομμύρια ευρώ συνολικά υπεξαιρέθηκαν από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Εξ αυτών καταλογίστηκε υπαιτιότητα στον τέως Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για περίπου δεκαοκτώ (18), το ένα τρίτο δηλαδή, ενώ για την ώρα βρέθηκαν σε τραπεζικούς του λογαριασμούς ποσόν ενός εκατομμυρίου ευρώ. Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι στην υπεξαίρεση συνολικά, για την οποία κύριος υπόλογος είναι ο ίδιος, συμμετείχε ένα ευρύτερο κύκλωμα, που προφανώς ο ίδιος γνωρίζει, αλλά για την ώρα η ταυτότητα του δεν έχει εξακριβωθεί»
Περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Νάκου, τηλ 6974263564

1 comment:

  1. Άλλο ένα σκάνδαλο της εποχής Καραμανλή ή της ΝΔ της Θεσσαλονίκης;

    ReplyDelete