Πολιτική κίνηση Κηφισιάς-Εκάλης-Νέας Ερυθραίας

Saturday 7 July 2012

Όχι στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και κάθε είδους μισαλλοδοξία!

Ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες!
Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουν και συμμετέχουν
στο 16ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ


Σήμερα είναι η μέρα έναρξης των εκδηλώσεων του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στο πάρκο Γουδί στις 6, 7 και 8 Ιουλίου 2012.
Όπως κάθε χρόνο, οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.
Με τη συμμετοχή μας λέμε ΟΧΙ:
• στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών/τριών και προσφύγων,
• στα ρατσιστικά πογκρόμ και στην ασυλία της ρατσιστικής βίας.
• στην αστυνομική βία και την ατιμωρησία στα σώματα ασφαλείας.
• στην είσοδο των Ναζί στο ελληνικό κοινοβούλιο.
• σε οποιοδήποτε σχέδιο οπισθοδρόμησης από τις προβλέψεις για την ελληνική ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή των μεταναστών/μεταναστριών
Ενώ παράλληλα αγωνιζόμαστε για:
• ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες και τις μετανάστριες.
• αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από τον αριθμό των ενσήμων
• παροχή ασύλου σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία και τερματισμό της απάνθρωπης κατάστασης που βιώνουν οι χιλιάδες πρόσφυγες που καταφεύγουν στη χώρα μας.

Η συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, υπερασπιζόμενη τις προγραμματικές θέσεις των Οικολόγων Πράσινων, δήλωσε:
«Για μας, συμπολίτες μας είναι όλοι και όλες όσοι και όσες μοιράζονται μαζί μας τον τόπο που ζούμε, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, χρώμα, εθνοτική καταγωγή ή κοινωνική προέλευση, γενετικά χαρακτηριστικά, γλώσσα, θρησκεία ή πεποιθήσεις, πολιτικά φρονήματα ή κάθε άλλη γνώμη, ιδιότητα μέλους εθνικής μειονότητας οικονομική κατάσταση, κοινωνική θέση, γέννηση, αναπηρία, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, πολιτισμική ταυτότητα ή προσωπικές επιλογές. Θέλουμε μια κοινωνία που να ανήκει σε όλους και όλες, εξαλείφοντας κάθε μορφή διακρίσεων είτε προβλέπονται σε νόμους ή επίσημες αποφάσεις, είτε «προκύπτουν» απλώς στην πράξη. Επιδιώκουμε αλλαγές στον τρόπο ενημέρωσης αλλά και στο εκπαιδευτικό σύστημα και το ίδιο το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, ώστε οι πολίτες αλλά και τα παιδιά να μάθουν να σέβονται και να αγαπούν την πολυχρωμία και τη διαφορετικότητα»

Η Ε.Γ. των Οικολόγων Πράσινων

Περισσότερες πληροφορίες: 210 3306301 / 6971892553

1 comment:

  1. Τελικά οι νεοναζί είναι πολύ "άνδρες" όταν βαράνε γυναίκες αλλά όταν βρεθούν αντιμέτωποι με μετανάστες-διαδηλωτές βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια :P

    ReplyDelete