Πολιτική κίνηση Κηφισιάς-Εκάλης-Νέας Ερυθραίας

Monday 18 October 2010

18 Οκτωβρίου: Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Trafficking



ΛΕΙΠΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ…

Για τη σημερινή Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Τrafficking, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε:
"Η σημερινή μέρα μας έρχεται να μας θυμίσει ότι η έλλειψη ειδικών δομών παροχής αρωγής και προστασίας των θυμάτων trafficking παραμένει ανοιχτή πληγή για τη χώρα μας. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα», στην Ελλάδα υφίσταται μόνο μία υποστηρικτική δομή αποκλειστικά για θύματα trafficking.
Ένα χρόνο μετά την εξαγγελία, από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Γενική Γραμματέα Ισότητας, 13 νέων περιφερειακών κέντρων συμβουλευτικής και περίθαλψης των θυμάτων βίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όχι μόνο δεν λειτουργούν νέες δομές, αλλά κλείνουν και οι υπάρχουσες, λόγω μη ανανέωσης των συμβάσεων του προσωπικού τους, ενώ προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ δεν έχουν καν εξαγγελθεί.
Στην περίπτωση, όμως, του trafficking, δεν έχει θέση η ρήση του πρωθυπουργού "πού πήγαν τα λεφτά", γιατί λεφτά υπάρχουν από ευρωπαϊκά κονδύλια. Λείπει μόνο η πολιτική βούληση, ίσως γιατί τα θύματα, συνήθως αλλοδαπές γυναίκες και παιδιά, δεν διαθέτουν καμία δυνατότητα να ακουστεί η φωνή τους"

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Ελεάννα Ιωαννίδου 6932 705289

1 comment:

  1. Ενας βασκός λόγος που αυτή η παγκόσμια ημέρα είναι πολύ σημαντική είναι γιατί οι γυναίκες-θύματα ζούνε μία κόλαση.

    ReplyDelete